• home
  • photo
  • about
  • about

Dam in judecata Google intr-un proces colectiv?

Filed Under (Asa nu, Online) by Lucian Prejbeanu on 18-12-2015

Ma bate gandul sa gasesc niste oameni si sa dam in judecata Google. Cel mai enervant pe lumea asta mi se par reclamele din campanii de retargeting/remarketing. Google ofera posibilitatea de a seta aceasta optiune si o am cam de o jumatate de an pe off. Cu toate astea, daca intru pe un site si caut ceva, chit ca doar informativ, sunt bombardat ulterior cu bannere peste tot despre acel produs. Si ma enerveaza la culme! Fiind o persoana care traieste din acest segment al publicitatii online, mi se pare ipocrizie sa renunt la publicitatea online folosind adblockers dar vreau sa vad publicitate, chiar daca targetata oarecum, relevanta pentru mine si mai ales publicitate la chestiuni noi! Nu-mi pasa de stiloul pe cgoogle off are l-am vazut acum 2 zile si care mi-a placut dar imi este total inutil ca nu-l folosesc si nici de masina de spalat pentru bunica la care m-am uitat acum cateva zile si pe care am cumparat-o deja de la un alt magazin online! Chiar vreau sa vad alte chestiuni si nu vreau sa fiu urmarit peste tot in online de catre retaileri si sa ma bombardeze dupa cu oferte!
Sa nu mai spun ca exista riscul sa sara in aer o surpriza pe care vrei sa o faci iubitei, sa intri pe niste siteuri, sa alegi un cadou de pe unul din ele si apoi o saptamana sa vezi reclame la acel produs de pe celelalte site-uri.

google off 2 Am ajuns sa intru pe site-uri gen booking.com in incognito mode pentru ca dupa peste tot vedeam doar publicitate la hoteluri in zona unde cautasem initial. Uneori intru sa vad doar informativ, nu ca sa cumpar si in niciun caz nu ma decid sa cumpar pentru ca sunt iritat cu reclame! Remarketing, retargeting si site-urile gen adevarul, protv, evenimentul, samd care au continut 5% si 95% reclame reprezinta dark force pe internet acum! Vreau sa vad reclame ok, vreau sa vad continut care sa nu fie acoperit de reclame! Ma informam de pe digi24 pentru ca nu eram bombardat de bannere, acum apar unele peste altele reclame la servicii proprii, nu-i bai, e ok, dar nu-mi acoperi continutul! Lasa-ma sa citesc articolul pentru care am intrat pe site!

O baza de date a firmelor din Romania te ajuta sa gasesti potentiali clienti pentru afacerea ta

Filed Under (Blog) by Lucian Prejbeanu on 14-12-2015

Una dintre cele mai mari provocari pentru orice proprietar de afacere, indiferent de domeniul sau de activitate, este gasirea potentialilor clienti si stabilirea unor colaborari cu viitori parteneri, iar o modalitate care s-a dovedit a fi foarte utila in a va ajuta sa va cresteti vizibilitatea afacerii si sa atrageti clienti este folosirea unei baze de date cu toate firmele din Romania sau o baza de date pe un anumit judet sau pe o regiune.

O lista firme este utilizata frecvent de acele afaceri sau business-uri care dispun de un departament de vanzari, marketing sau juridic si contribuie la pastrarea unei relatii perfecte si bune cu clientii sau partenerii dumneavoastra. O baza de date a firmelor pe anumite domenii va poate ajuta sa fiti mereu in contact cu clientii pe care ii dispuneti, cu colaboratorii dumnevoastra, dar si sa va gasiti potentiali clienti.

O comunicarea eficienta cu partenerii dumneavoastra reprezinta unul dintre atuurile principale al oricarei afaceri, lucru care va poate aduce un plus de imagine brandului pe care il construiti, iar cu ajutorul unei baze de date a firmelor puteti sa pastrati legatura mult mai usor si mai rapid cu actualii sau viitorii colaboratori.

Avantajele folosirii unei baze de date a firmelor din Romania

Daca va intrebati care sunt avantajele pe care le are utilizarea unei astfel de baze de date a firmelor din Romania si cum va poate ajuta ea dezvoltarea afacerii dumneavoastra. Ei bine, raspunsul e cat se poate de simplu. O lista firme este folosita cu precadere in campanii de marketing si promovare prin email, SMS, fax sau chiar telefon, iar cu ajutorul unor instrumente si programe specializate puteti sa impartiti baza de date pe care o detineti in functie de anumite criterii, cum ar fi varsta, ocupatia, nivelul studiilor, starea civila sau nivelul de venituri.

Tehniciile si serviciile de promovare prin SMS Marketing, Email Marketing sau Telemarketing va ajuta sa cresteti popularitatea afacerii dumneavoastra si sa trimiteti diverse oferte comerciale, felicitari de sarbatori sau diverse aniversari sau mesaje de informare sau multumire partenerilor si clientilor. Aceste servicii sunt benefice pentru cresterea notorietatii business-ului pe care il conduceti, folosite de marea majoritate a firmelor si societatilor comerciale.

Domeniile de activitate care folosesc in mod frecvent o baza de date a firmelor sunt HORECA, constructiile, transporturile, comertul si IT&C. Restaurantele, barurile, cafenele si firmele de organizari evenimente se folosesc de o lista firme Romania pentru a atrage potentiali clienti, societatile de constructii si transporturi pentru a-si promova ofertele la materiale si servicii, iar firmele de comert electronic si non-electronic se folosesc de o astfel de baza de date pentru a-si creste vanzarile si cifra de afaceri.

De ce a pierdut Craiova titlul de Capitala Culturala Europeana 2021

Filed Under (Traim in Romania) by Lucian Prejbeanu on 11-12-2015

Evident ca nu detin adevarul, nu stiu ce a fost in mintea celor care au ales, asa ca doar o sa-mi dau cu parerea.

Astazi, s-au anuntat cele 4 finaliste pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021 iar Craiova nu s-a gasit printre ele.

Mie personal imi pare rau, am ratat o ocazie unica! Orasul se putea dezvolta extraordinar prin atragerea de fonduri nu numai de la UE ci si de la privati, prin constructia de lacasuri de cultura, atragerea de oameni de cultura, turisti, etc.

Si imi pare rau si pentru munca depusa de cativa oameni pe care eu ii stiu si care s-au implicat trup si suflet in acest proiect! Dar pe alocuri a fost facut #pegenunchi. Si o sa vorbesc doar despre lucrurile la care ma pricep.

1. Doar din cate stiu eu, identitatea vizuala a fost schimbata de 3 ori:

648195299e3f6227b3f115c75fb88fda

 

craiova-capitala-culturala-europeana_phixr

 

 

 

 

 

Astea doua plus cea de mai sus. Decat sa incepi prost, sa te razgandesti pe parcurs de 2 ori si sa dai rateuri, mai bine te lansezi cu o intarziere de o jumatate de an, un an. Ca Baia Mare de exemplu care s-a calificat in primele 4 si din cate stiu eu sunt ultimii intrati in cursa.

2. Sloganul s-a schimbat de vreo 5 ori. Intencity, Play Intencity, De trait, de vazut, de povestit si alte 2 care-mi scapa. La fel ca la punctul 1, alege unul si ramai cu el!

3. Fotografiile. Nu e atat de greu sa cauti toti fotografii buni din Craiova (care sunt si reuniti in 2 cluburi de fotografie si o asociatie a fotografilor si cameramanilor) si sa-i aduni undeva, sa le dai o masa si sa le ceri sa te sustina TOTI in demersul tau. Si fac pariu ca 99% din ei ar fi zis da si fara sa ceara bani. Si astfel nu mai apareau problemele aparute pe parcurs cand o fotografie cu pasajul suprateran facuta de Bogdan Panait a aparut pe site-ul oficial si mai nou, pe coperta dosarului de candidatura, o fotografie de-a lui Marius Godeanu, tot fara drepturi de autor. Astea sunt balbe de neiertat!godeanu  Dosarul e aici: http://www.capitalaculturala2021.ro/Files/dosare/craiova/CRAIOVA%202021%20-%20PLAY%20IntenCity%20ro%20-%20dosar%20candidatura.pdf

4. Stiu ca nu toti inteleg cultura in acelasi mod si ca, pentru unii, manelele si distractia care mie mi se par de prost gust sunt moduri de viata si chiar… cultura. Dar nu cred ca un eveniment de genul Caravana lui Axinte poate sa ajute candidatura.

5. Cea mai importanta institutie de cultura din Craiova: Teatrul National Marin Sorescu si cel mai important festival, cel de Teatru: Shakespeare, nu sustin proiectul pentru ca directorul TNMSC nu se intelege cu actuala conducere a urbei. Nu ai cum sa vrei sa fi Capitala Culturala fara cea mai importanta institutie si cel mai important festival. Trebuia sa se rezolve problema!

6. Balbe de genul plimbarea cu autobuzul RAT a ziaristilor pe la Bruxelles, prezentare de chiloti, cheltuirea netransparenta a banului public, etc. au dus la rezultatul de acum.

Sper sa invatam din toate astea si sa nu ajungem in situatii asemanatoare pe viitor. Nu de alta dar dupa Colectiv tot am zis sa fie un nou inceput iar azi a ars complet o parte a Targului Municipal care nu avea hidranti si nici autorizatie ISU, care avea controale si amenzi din partea ISU si unde nu s-a facut nimic pentru a se remedia situatia. Dar prin oras s-au inchis niste cluburi unde cu siguranta neregulile erau mult mai mici.

Despre Apple

Filed Under (Asa nu) by Lucian Prejbeanu on 09-12-2015

Folosesc de ceva ani produse Apple, imi plac, sunt de buna calitate, arata bine. Mai tot timpul Apple a acordat mare atentie detaliilor, produsele lor fiind aproape perfecte din acest punct de vedere. Din pacate in ultima vreme au inceput sa faca numai gafe, greseli care, din punctul meu de vedere, o sa-i coste pe termen lung. 

O sa incep cu o problema personala care pentru altii nu este atat de grava: dimensiunea. Detin un iPad, vreau un telefon nu o jumatate de iPad! Dimensiunea iPhone 5 era PERFECTA! Nici prea mare, nici prea mic, telefonul ala era exact cat trebuie. Inteleg nevoia unora de a avea un telefon mai mare, pana la urma fiecare cu propriile nevoi, dar pentru mine precum si pentru alti power users, telefoanele de la 6 in sus sunt mult prea mari. O solutie era sa faca 3 modele, 6, 6 plus si o varianta, sa-i zicem 6c, de aceeasi dimensiune. Zvonurile confirma prin martie un astfel de produs deci e posibil sa-si intoarca privirea si catre noi, astia care vor un telefon, nu o paleta de ping pong. 

  
O sa va enumar alte gafe si o sa va dau link catre articolul care le trateaza in detaliu pe fiecare in parte:

  • Noua carcasa pentru iPhone care arata efectiv ca o cocoasa!
  • iPencil care atunci cand se incarca arata ca o antena si este extrem de fragil. 
  • Carcasa cu tastatura pentru iPad Pro care se pliaza nenatural
  • Modul de incarcare de la magic mouse

  
Mai multe detalii aici: theverge.com

Si inca o chestiune, de ceva vreme s-a lansat noul Apple Tv care in principiu este big improvement dar aplicatia de remote de pe alt iDevice nu functiona si nici suport pentru conectare prin bluetooth pentru alte periferice nu avea pana azi. Pare un moft dar as vrea sa-i vad pe cei ce zic asta cum tasteaza selectand caractere de pe ecran cu telecomanda o parola complicata sau cum folosesc functia de search pe youtube spre exemplu, fara o tastatura separata sau fara posibilitatea de a scrie de pe telefon prin remote app. 

Personal sunt big apple fan! Am iPhone, iPad, Macbook Air, Apple TV si planuiesc sa-mi iau un iMac, dar am impresia ca, in goana lor dupa clienti noi, Apple ii ignora pe cei care au facut aceasta companie ceea ce este acum, clientii fideli, cei care cumpara mai toate produsele facute de Apple si care au creat acest trend, aceasta “moda” pe care au adoptat-o si ceilalti utilizatori, utilizatori care sunt ocazionali, nu fideli. 

Am de mult o teorie personala despre ceea ce se intampla in jurul nostru, o teorie careia eu ii spun “teoria maximelor si minimelor”, al carei grafic arata ca o sinusoidala si care spune asa: exista momente in care ajungi la un maxim sau la un minim, momente in care nu mai poti evolua sau involua si singura cale, indiferent de factorii interni sau externi, poti doar sa schimbi directia. Spre exemplu, atunci cand ajungi in top, ajungi sa fi lider, iti atingi maximul si nu mai poti urca de acolo, singura cale fiind in jos. Invers, cand ajungi la un minim, orice ai face tu sau alti factori externi din jurul tau, singura posibilitate este sa incepi sa cresti. Cred ca Apple se apropie de maxim acum…

R.I.P. Armand

Filed Under (fail) by Lucian Prejbeanu on 07-12-2015

:(