Experiment: tort “fondant” si tort diplomat.
Filed Under (Blog) by Lucian Prejbeanu on 11-11-2008
Ma minunasem eu de multe ori de torturi fondant pe diverse site`uri, imi ziceam ca e imposibil sa nu reusesc si eu daca am toate ingredientele, etc. Nu. Nu mi-a iesit mai deloc.
Adica, blatul mi-a iesit foarte bine. Problema a fost cu fondantul. In lipsa de el, am adoptat alternativa si anume pasta de zahar, care inlocuieste fondantul macar estetic.
Am zis, super, am tot ce imi trebuie, colorant rosu, ca deh, doar nu era sa las pasta alba, si m-am apucat de treaba. Am gresit dozajul la apa, am pus prea multa, prea putina gelatina si din 300gr de zahar cat mi-ar fi trebuit, am pus 1.5 kg, adica 2 drumuri pana la magazin si inapoi, intr`o fuga pentru ca se intarea. In fine, ideea e ca mi-a sarit tandara ca se lipea de masa, m-am enervat, am dat cu pasta de masa si a sarit in toate directiile plus pe jos zahar vanilat gramada => pete rosii de zahar intarite peste tot.
Rezultatul:
In orice caz, vedetele au fost torturile diplomat, primul l-am facut singura, a fost putin cam moale, dar foarte gustos, asa ca cel de-al doilea, la care m-a ajutat Erosica, a iesit exceptional
Primul tort:
Sa nu ma intrebati de ce sunt pozele asezate stramb. Jur ca in draft erau aliniate la dunga. :”>
Leave a Reply